RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Луганській ОВЦА назвали причини припинення постачання води на окуповану територію

У Луганській області припинено постачання води на території, які знаходяться під контролем бойовиків "ЛНР". Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Володимир Гуц в коментарі "Апострофу" назвав причини, які спричинили такий крок.

"Причини припинення водопостачання дві. Основна - це неплатежі. Нам не платить та сторона і ми, відповідно, не маємо коштів платити за електроенергію, тому змушені відключити. Друга причина збіглася з аварійною ситуацією. У понеділок буквально на лінії розмежування, в 300 метрах, був прорив, який і зупинив частково подачу води", - заявив заступник голови Луганської ОВЦА.

За словами Гуца, заборгованість існує за останні періоди (частково за січень і повністю за лютий). Крім того, так і не була погашена заборгованість за останні півтора року. "За це ні копійки так і не надійшло", - додав він.

Чиновник висловив надію, що відновити водопостачання вийде наступного тижня. "Будемо, як звичайно, домовлятися. Перераховувати якусь частину грошей за електроенергію і домовлятися за включення води. Сподіваємося, що відновити подачу води вдасться вже наступного тижня", - зазначив він.

Також в Луганській ОВЦА відзначили, що допомоги з боку офіційного Києва – нема, і проблемну ситуацію вирішують на місцевому рівні.

"Ми, як кажуть, у всі дзвони б'ємо, і говоримо, що ситуація проблемна. Але допомоги Києва, на жаль, поки немає. Тому вирішуємо проблему на своєму рівні, тут на місці", - підсумував Гуц.

У свою чергу заступник міністра з тимчасово окупованих територій Георгій Тука в коментарі "Апострофу" зазначив, що не знайомий з ситуацією, але припустив, що зупинка водопостачання можлива через заборгованість. "Там є "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) Григоришина. І подібні заходи з відключенням там постійно йдуть", - вважає він.

Раніше про припинення постачання води на окуповану територію заявили сепаратисти. За їх словами, подача води на окуповану територію Луганської області з Петровської насосної станції припинилися ще 6 березня.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли на час припиняється постачання води на непідконтрольні території Луганської області. "Апостроф" повідомляв, що в січні КП "Попаснянський районний водоканал" змушене було припинити централізоване постачання питної води. Це сталося через відсутність оплати за постачання води, що в свою чергу призвело до зростання боргу водоканалу перед постачальником електроенергії. Пізніше проблема була вирішена і постачання води поновилися.