RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Донбасі різко активізувалися снайпери бойовиків

За минулу добу в зоні АТО двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Бойовики так званих ДНР-ЛНР здійснили 44 обстрілів позицій ЗСУ.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Facebook прес-центру штабу АТО.

Неспокійно було на Приморському напрямку. В районі Новотроїцького бойовики вели вогонь з 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів і озброєння БМП. У населених пунктів Водяного, Лебединського та Красногорівки бойовики вели вогонь з гранатометів різних калібрів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Гнутового і Новогнатовки стріляли з гранатометів, а в районі Павлополя і Новомихайлівки – з великокаліберних кулеметів. Поблизу Широкіного противник застосував БМП і стрілецьку зброю. Бойовики також використовували БМП в районі Новогригорівка.

На Донецькому напрямку з протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Авдіївки і шахти "Бутівка". З протитанкових гранатометів вівся вогонь по населених пунктах Верхньоторецьке і Зайцеве. У районів Пісків активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82-мм гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли опорні пункти ЗСУ в районі Новозванівки. З гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру вівся вогонь по Троїцькому, Кримському та Станиці Луганській.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про приховування так званим командуванням бойовиків ДНР-ЛНР розтрат і розкрадань озброєння, техніки та матеріальних засобів.