RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Побоюються деокупації: Тимчук розповів, як органи влади в Криму очищають від зрадників України

Росія проводить цілеспрямовану політику "вимивання" військових кадрів та працівників окупаційної адміністрації, які жили на території Криму до окупації.

Про це народний депутат України, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук написав у своїй колонці на сайті "Апострофа".

"Ми приходимо до висновку, що така дивна політика спрямована на те, щоб запобігти деокупацію. Коли і якщо стане питання про проведення ще одного референдуму, скажімо, про захист мовних прав в школах Криму чи щодо будь-якого іншого питання, то росіяни можуть сказати: у нас тут в більшості своїй живуть громадяни Росії, а тих, хто жив колись при Україні, залишилися одиниці", - пише Тимчук.

За словами нардепа, даний процес відбувається в першу чергу серед військових, а зокрема серед командного складу. Але на даний момент ротаційна заміна кадрів торкнулася і місцевих органів так званої влади.

"Для росіян зараз головне завдання – повністю замінити командний склад, щоб зовсім не залишилося людей, яким можуть прийти в голову якісь підозри", - резюмував Тимчук.

Детальніше читайте про спроби Росії підняти бойовий дух солдатів у Криму на сайті "Апострофа".