RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Тернополем віруючі УПЦ КП "відвоювали" церкву у Московського патріархату

У селі Кинахівці Тернопільської області стався конфлікт між представниками Українських православних церков Київського і Московського патріархатів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Національної поліції в Тернопільській області.

Інцидент стався 15 травня в районі 22:00. Настоятель церкви Святих апостолів Петра і Павла (УПЦ МП) повідомив правоохоронцям, що прихильники православної церкви Київського патріархату пошкодили його одяг, зламали замки вхідних дверей та проникли в церкву.

Як повідомляє сайт ternopoliany.te.ua, громада села Кинахівці Збаразького району проголосувала за перехід з єпархії УПЦ МП у Тернопільській єпархії УПЦ Київського патріархату.

Але коли парафіяни пред'явили це рішення настоятелю храму, виник конфлікт. Парафіян відмовилися впустити в храм, через що вони відтіснили настоятеля і проникли в церкву самостійно. В даний час представники УПЦ КП опечатали храм.

Вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ст. 126 КК України - умисне нанесення удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що Російська Православна Церква (РПЦ) ніколи не погодиться на незалежність Української Православної Церкви (УПЦ) від Московського Патріархату.