RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чубаров назвав терміни створення кримськотатарської автономії

Зміни до Конституції щодо створення кримськотатарської автономії президент України Петро Порошенко може внести на розгляд нардепів вже восени 2017 року.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров.

"Робоча група стартує 22 травня. Я буду наполягати на тому, щоб зміни до Конституції були підготовлені за літо. Тоді у вересні цього року президент, спираючись на розроблені робочою групою і схвалені конституційною комісією пропозиції, міг би внести в Раду відповідний законопроект. В такому випадку парламент повинен підтримати 226-ма голосами. Це реально", – говорить Чубаров.

Після цієї процедури законопроект буде направлено до Конституційного суду. Якщо там приймуть позитивне рішення, закон повернеться до ВР.

"Це може статися через сесію – на початку 2018 року. І ось тоді потрібно буде вже 300 голосів. Це дуже складно. Але це необхідно не тільки кримським татарам, а й усій Україні", - заявив глава Меджлісу.

При цьому Чубаров зазначив, що конституційні зміни потребують об'єднання значної частини українського політикуму та чіткої політичної волі Ради, президента, і уряду.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко неодноразово заявляв про необхідність змін Конституції для надання права кримським татарам на самовизначення в складі суверенної України.

Як повідомляв "Апостроф", в РФ бурхливо відреагували на заяву Петра Порошенка про кримськотатарську автономію.