RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Увійшли в "закритий клуб": стало відомо про важливе досягнення еліти українського спецназу

Сили спеціальних операцій ЗСУ пройшли спільні навчання разом з ССО НАТО.

Про це написав радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook.

"Що таке NATO Response Force? Що таке NATO Special Operation Task Group? Це сили спеціальних операцій Альянсу, знаходяться завжди в стані повної бойової готовності. Це елітний клуб супер-профі, який виконує точкові завдання по всьому світу. Це клуб, закритий клуб, куди ми отримали запрошення", - йдеться в повідомленні.

За словами радника президента, з 2016 року український спецназ отримав статус "первинної операційної готовності", почавши навчання за стандартами НАТО.

"Зокрема, під час навчань Flaming Sword 2017, в яких брали участь бійці 140-го центру ССО. Три тижні, 1000 бійців з 9 країн. Десантування, штурми, захоплення полонених, звільнення заручників, конвої. Пекельна цілодобова робота", - зазначив Бірюков.

Радник також підкреслив, що в 2019 році загін українських ССО пройде сертифікацію НАТО, а з 2020 року заступить на бойове чергування у складі NATO Response Force.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі було опубліковано ефектне відео участі українських танкістів у змаганні між арміями НАТО.