RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Немає стратегії: в Донецьку вказали на найважливішу помилку влади України з окупованим Донбасом

За три роки війни Україна практично не робила спроб затвердитись в інформаційному полі окупованих територій Донбасу, що з часом лише ускладнює майбутню деокупацію та реінтеграцію ОРДЛО.

Про це у своїй колонці на сайті видання ZN.ua написав донецький блогер Станіслав Васін.

На його думку, Україна 3 роки тому залишила інформаційний простір окупованого Донбасу і все ще не знайшла спосіб для впливу на українських громадян на окупованій території.

"Відсутня і сама стратегія повернення цих земель. "Мінськ" безальтернативний тільки тому, що всіх, в тій чи іншій мірі, влаштовує його невиконання. Так вже думають навіть ті, хто тут воює під прапорами "народної землі", - пише Васін.

Блогер також зазначає, що ватажки так званих ДНР-ЛНР під керівництвом російських політтехнологів значно перевершують Україну в плані ефективності пропагандистського впливу.

"Поки нагалий порядок денний українського інформаційного — так і політичного — простору займає питання блокування російських соціальних мереж та відзначення 9 Травня, в "республіці" цілодобово виховують нове покоління, тим самим поглиблюючи окупацію — не отримуючи ні кілометра нової землі. Що ж ми бачимо з вітчизняної сторони? Нічого", - резюмує Васін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер зробив сміливий прогноз щодо деокупації Донбасу.