RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Львові захопили будівлю облради: з'явилися пояснення і фото

Представники націоналістичних організацій взяли штурмом зал засідань Львівської обласної ради.

Про це повідомила прес-служба організації "С14".

"З ранку націоналістичні організації пікетували облраду. Вимагали прийняти звернення до Верховної Ради, за визнанням Маніфесту українських націоналістів і підписання закон про амністію воїнів АТО. Дали час до години дня. Депутати проігнорували. Почали штурм", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє "Укрінформ", люди з символікою ВО "Свобода" і "Правого сектору" увірвалися в зал засідань, розпорошили там невідомий газ і підпалили димові шашки. У той же час, місцеві ЗМІ повідомили, що облрада штурмували "російськомовні молодчики", які вигукували націоналістичні гасла.

В результаті штурму кількох мітингувальників знадобилася медична допомога. Стало погано і одній з журналісток.

Станом на 14.00 протестувальники покинули сесійну залу, але все ще знаходяться в коридорах облради.

Прес-секретар "Свободи" Христина Равлюк повідомила, що націоналісти не захоплювали облрада, а тільки пікетували його, передає "Обозреватель".

"У пікеті бере участь"Свобода","Національний корпус" і "Правий сектор". Учасники пікету вимагають у влади прийняття закону про амністію і виконання національного маніфесту. При цьому поліція застосовує димові шашки і сльозогінний газ. Ще раз підкреслю, що ніхто нічого не захоплював, активісти почали пікетувати облраду з 10 ранку", - розповіла Равлюк.

Нагадаємо, раніше у Львові розгорівся скандал через танці на оборонному заводі перед АТОшниками.