RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Військовий експерт пояснив, що заважає зараз звільнити Донбас

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що в питанні звільнення окупованих населених пунктів Донецької та Луганської областей для України існує певна складність.

Про це він написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Якщо росіяни почнуть вводити війська, то їм кінець – весь світ це побачить. Якщо вони почнуть масштабну операцію із застосуванням авіації і ракетних комплексів, то Європа не допустить, щоб у країні, де розташовані атомні станції, завдавали ракетних ударів – їм не потрібні декілька Чорнобилів", - зазначає експерт, додаючи, що в такому разі Україні нададуть летальну зброю, а проти РФ введуть нові санкції.

Арестович впевнений, що в нинішній ситуації, коли росіяни вводять бойовиків під виглядом "ихтамнету", Україна може вже зараз провести військову операцію по звільненню Донбасу.

"Є інші перешкоди - створення сприятливої зовнішньої ситуації. Сьогодні Європа розширила санкції проти Криму, а в Штатах Сенат прийняв більш жорсткий пакет санкцій, який містить можливість розгортання ще більш жорстких санкцій. Також опубліковані результати розслідування причетності Росії до створення хімічної зброї", - вважає експерт.

Детальніше читайте в повній версії колонки Арестовича на "Апострофі": "Донецьк і Луганськ будуть брати штурмом: приблизні дати відомі".