RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Амнистия боевиков ДНР-ЛНР: Тука озвучил сценарий прихода мира на Донбасс

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що амністія бойовиків "ДНР-ЛНР" може допомогти припинити війну на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-перше. Усім відоме прислів'я, що загнаний в кут щур стає небезпечним. Так у мене питання: а чи варто цю щура заганяти в глухий кут і нариватися на ще більшу небезпеку?", - каже Тука, додаючи: - "По-друге. Я не пам'ятаю зараз точну кількість бойовиків, які склали зброю і скористалися програмою СБУ "Повернись додому". Мова вже йде про декілька сотень. То скільком, як думаєте, нашим хлопцям врятувало життя те, що кілька сотень потенційних вбивць склали зброю?".

Чиновник відзначає, що в світі є достатньо країн, яким вдалося припинити військовий конфлікт за допомогою амністії. При цьому він називає припинення Другої чеченської війни, конфліктів у балканських країнах, Колумбії та Ірландії.

За словами Туки, найбільший опір амністії виходить від людей, які не розуміють реальної обстановки на війні. За його словами, серед ветеранів та діючих бійців АТО мало прихильників ідеї воювати до останнього патрона.

"Тому я виступаю за амністію. Амністія, з моєї точки зору, повинна бути індивідуальною, а не суцільною. Треба розробити певні вимоги для застосування цієї амністії. І мені здається, що впровадження цієї амністії не просто швидше принесе мир в Україну - воно врятує чимало життів наших людей", - пояснює Тука. При цьому зазначає, що кожен бойовик, який перейшов на бік України, володіє цінними фактами, які Україна може використати у якості доказів російської агресії на суді в Гаазі.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю на "Апострофі" – "Путін вже не хлопчина, його будуть судити посмертно - Георгій Тука".