RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Перейшов на бік України: звільнений з полону бойовиків суддя розповів історію про незвичайного росіянина на Донбасі

Звільнений з полону терористів український суддя Апеляційного суду Луганської області Віталій Руденко розповів про громадянина Росії, який воював на Донбасі на боці України.

Про це передає видання Цензор.нет.

За словами судді, росіянин приїхав на Донбас у 2014 році з ідейних міркувань і воював на стороні терористів в батальйоні "Зоря", служив у військовій комендатурі так званої ЛНР і в особистій охороні Ігоря Плотницького.

"Він неординарна особистість, дуже цікавий хлопець. Але потім, говорить, чим далі в ліс, тим більше дров. Розповідає: “Я дивлюся, що в цій республіці відбувається не те, заради чого я сюди приїхав, і не те, заради чого мої хлопці, "ідейні новороси", гинули", - зазначив Руденко.

Український суддя зазначив, що росіянин перейшов на бік України, створивши на окупованій території Луганської області ДРГ, яка пізніше була розсекречена.

"Я з багатьма спілкувався. Всі "ополченці", які зараз перебувають у СІЗО, чекають на повернення української влади, чекають можливості взяти зброю, реабілітуватися і зачистити всю цю "владу", яка на їх крові прийшла зараз в "ЛНР", - резюмував Руденко.

Як повідомляв "Апостроф", Віталій Руденко, звільнений з полону бойовиків "ЛНР", розповів, що під час перебування в ізоляторі на Донбасі чув, як катували інших "в'язнів".