RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Журналісти дізналися про катастрофічний стан шкіл в окупованому Криму

В окупованому Криму більше сотні шкіл знаходяться в непридатному для навчання дітей стані.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

Повідомляється, що в нинішньому році 1 вересня 12 шкіл окупованого півострова не відкриють свої двері для школярів через незавершений ремонт. Разом з тим понад 100 шкіл не мають систем пожежної сигналізації.

"Багато шкіл не мають протипожежних сигналізацій. Основні зауваження, крім відсутності автоматичної системи пожежної сигналізації, це відсутність турнікетів і огорож, які необхідні для антитерористичної безпеки і знаходиться в зоні відповідальності муніципальних утворень", - заявляють самі представники окупаційної влади півострова.

Також повідомляється, що незадовго до початку навчального року виявилося, що кількість першокласників більше, ніж очікувалося, і тепер існує проблема з нестачею підручників.

Непроста ситуація і з педагогами. У школах Сімферополя та низки районів не вистачає вчителів математики, вже заявили про 150 учительських вакансії. Більше 100 з них обіцяють заповнити до 1 вересня. По решті питання поки залишається відкритим.

Раніше стало відомо, що окупанти у Криму хочуть зрошувати поля каналізаційними стоками, через що екологи почали бити на сполох.