RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Журналіст розповів про цинічну акцію бойовиків за загиблими на Донбасі дітьми: опубліковано фото і відео

На окупованій території Донбасу терористи провели акцію "Зателефонуйте ангелам Донбасу", згадавши дітей, що загинули в результаті бойових дій.

Про це повідомив журналіст Денис Казанський.

Він зазначає, що під час акції жертвами дій Збройних сил України були названі двоє підлітків - Артем Литкін і Данило Макаєв, які загинули 19 і 26 січня 2015 року.

Казанський нагадує, що в цей час місто контролювалося українськими військовослужбовцями, а бойовики проводили масштабний наступ.

"Мирні жителі тоді гинули майже кожен день. Житловий сектор постраждав дуже сильно. Більшість зруйнованих тоді будівель досі лежать в руїнах. Зрештою бойовикам вдалося захопити місто. І тепер їх жертви обстрілів перетворилися на "убитих фашистами дітей". Вбивці ллють фальшиві сльози за тим, кого самі відправили на той світ", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", під час розмінування на колишніх позиціях сил антитерористичної операції в районі Світлодарської дуги співробітники організації по розмінуванню The HALO Trust виявили лист дружини загиблого українського військового.