RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путін перетворив їм мізки на тирсу: український режисер розкрив витоки "кримнашизма"

Український режисер Ахтем Сеітаблаєв вважає, що витоки "кримнашизма" існують ще з часів Катерини ІІ, а повернення Криму стане можливим тільки після відходу російського президента Володимира Путіна.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Апостроф.Лайм".

"Він буде триматися за нього до останнього. Якщо перефразувати казку, це та голка кощеєва. На окупації Криму у них було дуже багато побудовано: "повернення в рідну гавань", весь цей бред, який вони несли", - говорить Сеітаблаєв.

За його словами, витіснення з Криму корінного населення почалося задовго до першої депортації кримських татар 18 травня 1944 року.

"Витіснення корінного населення Криму почалося ще з часів Катерини ІІ, створювалися умови для життя, видавалися такі закони, через які неможливо було жити в Криму, не будучи завзятим "кримнашистом", скажімо так. Адже в Криму дуже багато такого, яке транспонировав на себе, можна звести на прапор", - вважає режисер.

Також читайте повну версію інтерв'ю Сеітаблаєва "Апострофу.Лайм" – "Росіяни, чого ви лізете до нас? Самі розберемося, як жити - режисер Ахтем Сеітаблаєв".