RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

СБУ заявила про викриття у Львові проплачених РФ провокаторів: опубліковані фото і цікаві деталі

У Львові 12 жовтня співробітники Служби безпеки України виявили групу місцевих активістів, які за замовленням кураторів з Росії влаштовували провокації в місті.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ на сторінці в Facebook.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами. Співробітниками спецслужби зафіксована причетність «лідерів» групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що учасники угруповання поширювали в соцмережах спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні матеріали. Експертиза встановила наявність у них публічних закликів до повалення влади в Україні.

Під час 8 обшуків було вилучено комп'ютерну техніку та матеріали з доказами протиправної діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 110 кримінального кодексу.

Відомо, що обшуки проходили у активістів організації "Автономний опір". Про це заявила одна з активісток Ганна Іванцік. За її словами, співробітники СБУ виламали двері в квартиру. Обшуки також проводили в квартирах інших активістів - Максима Осадчука, Ірини Волошин, Антона Парамбуля і на вул. Залізничній, 20, де розташований їхній офіс.

За інформацією видання ZAXID.net, активісти організації на своїх сторінках в соцмережах закликали 14 жовтня, коли у Львові відзначатимуть 75 річницю створення УПА, вийти на альтернативний марш. Також наголошується, що в попередні роки на таких заходах виникали сутички.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ затримала військовослужбовця Нацгвардії, яка шпигувала на замовлення Росії.