RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Мережу потішили фото подарунків шахтарям в Донецьку "за вірність ДНР"

Користувачі мережі підняли на сміх фото з подарунками для працівників шахти імені Засядька, а саме з пакетами з їжею "за вірність" так званої Донецької народної республіки ( "ДНР").

Про це повідомив відомий український журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"Хто б міг подумати, що на одній з найуспішніших шахт в Україні, де до війни люди отримували по 1,5 тис доларів, будуть раді пакетам з крупою, згущеним молоком і соняшниковою олією", - написав журналіст.

За його словами, шахта Засядька - рекордсмен за кількістю аварій і смертельних випадків.

"Там найнебезпечніші умови праці. За роки незалежності на Засядька загинуло 268 осіб. Причому, 34 - вже після утворення "ДНР". Найстрашніша в історії України аварія сталася в 2007 році - тоді загинув 101 гірник", - зазначив Казанський.

Разом з тим, він підкреслив, що працівників на Засядька завжди за очі називали "смертниками".

"Але раніше хоча б було за що ризикувати. А тепер люди ризикують життям за копійчані зарплати і пакети з продуктами. Причому,"ДНРовці" цим ще й пишаються. Викладають фоторепортажі про те, як людям роздають продукти. Напевно, інші жителі ОРДЛО за задумом авторів повинні заздрити, дивлячись на це. Смуток", - резюмував Казанський.

"Чи не посоромилися фотографувати це позорище", "Напевно пишаються, що довели роботяг до стану бомжів якось марнотратно, грамоти було б достатньо", "Сподіваюся потім заспівали всі разом "суворі роки йдуть"?", "Робота за їжу - це ж прекрасно!", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", ставлення до ватажків так званих Донецької і Луганської народних республік ("ДНР", "ЛНР") Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького на окупованих територіях негативне.