RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ротшильди взяли на себе управління Roshen в рамках "сліпого трасту" - ЗМІ

У ЗМІ з'явилися документи, які вказують на структуру "сліпого трасту" компанії Roshen.

Зазначимо, президент Петро Порошенко 14 січня 2016 року заявив, що передав свою частку в корпорації "Рошен" незалежному "сліпому трасту".

Видання 112.ua опублікувало ланцюжок, який показує, що сліпий траст дійсно був створений.

Так, ТОВ "Центрально-європейська кондитерська корпорація", тобто Roshen, належить одній з трьох компаній Roshen Europe BV на 85%, який, у свою чергу, на 100% належить CEE Confectionery Investments.

100% усієї цієї структури належить RothschildTrust (Schweiz) AG, що входить в групу Rothschild & Co і веде діяльність у сфері приватного багатства" (privatewealth).

Група Rothschild & Co в свою чергу на половину належить родині Ротшильдів, а на другу – різним інвесторам.

Траст можна вважати "сліпим", якщо за правилами трасту права розпоряджатися переданим в траст майном або навіть отримувати інформацію про те, яким чином інвестуються передані в траст активи. "Трасті" - довірена особа, яка є юридичним власником майна, але зобов'язана розпоряджатися ним на користь встановлених вигодонабувачів.

За відомостями корпоративного реєстру Кіпру, Rothschild звільнила директорів, призначених кіпрськими юристами Порошенка, і призначила директором компанію RTB Administrators AG. Компанія RTB Administrators AG зареєстрована за адресою банку Rothschild в Швейцарії і здійснює управління підприємствами. Rothschild провела ще одна кадрова зміна – призначила двох додаткових директорів на Кіпрі.

Таким чином, видання зазначає, що зміна керівництва компаній свідчить про активний вплив Ротшильдів на управління Roshen.

Корпорація "Рошен" – один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів.