RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Бойовики влаштували нове загострення в Авдіївській промзоні: сили АТО зазнали втрат

Бойовики російсько-окупаційних угруповань не припиняють обстріли позицій українських військових і будинків мирних громадян в зоні проведення антитерористичної операції. За минулу добу, 28 жовтня, загострення спостерігалося на Авдіївському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Увечері бойовики двічі по кілька годин обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Авдіївської промзони з піхотного озброєння. Українські військові давали симетричні відповіді на провокації з боку бойовиків. Під час одного з бойових протистоянь загинув боєць АТО.

Під кінець доби під обстріл з боку тимчасово непідконтрольних територій потрапили і будинки мирних жителів Авдіївки.

З великокаліберних кулеметів били також у районі Опитного, Пісків, Зайцевого.

"На Приморському напрямку, вдень окупанти випустили понад 20 мін калібру 82 міліметри по житловому сектору селища Водяне. А після 18 години під кулеметним вогнем найманців опинились позиції української армії біля Старогнатівки і Широкиного", - відзначають військові.

Всього ж за добу бойовики 16 раз порушували режим перемир'я. У відповідь ЗСУ 13 разів застосовували піхотне озброєння на поразку противника. Один український військовий загинув, двоє отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися фото наслідків обстрілу бойовиками житлових будинків населеного пункту Мар'їнка в Донецькій області.