RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

На Донбас зайшли нові російські танки: Порошенко зробив тривожну заяву

Президент Петро Порошенко провів екстрене засідання Військового кабінету РНБО в зв'язку з ситуацією в окупованому Луганську.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

"У зв'язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій для забезпечення безпеки мирного населення", - заявив Порошенко.

Він доручив українському представникові у Загальному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін активізувати взаємодію з Спеціальної моніторингової місією ОБСЄ для інформування українських західних союзників.

Глава держави заслухав доповідь про останні події від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону в Краснодонському районі Луганської області, а також почастішання випадків провокацій з боку бойовиків.

Відзначимо, жителі Луганська також опублікували відео, на якому видно, що в місто зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ оприлюднили фото військової техніки, яка була помічена 21 листопада в центрі окупованого Луганська.