RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Рада різко посилила покарання за ухилення від сплати аліментів

Верховна Рада України схвалила посилення покарання для осіб, які не сплачують або несвоєчасно сплачують аліменти за дитину.

Закон був опублікований на сайті українського парламенту.

"У разі наявності заборгованості із сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, встановлювати тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами; право користування вогнепальною мисливською, пневматичною і охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії", - йдеться в законі.

Боржник також не зможе вплинути на виїзд дитини за кордон. При цьому дане рішення прийматиме той з батьків, з яким живе дитина. Крім того, самому боржнику можуть обмежити право виїзду з України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховна Рада підтримала законопроект № 5496 про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня, однак виключила зі святкових днів 2 травня. Законопроект підтримали 238 народних депутатів.