RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Під шумок працюють снайпери: в силах АТО розповіли про нову тактику стрільби бойовиків ДНР-ЛНР

Проросійські бойовики, чиї позиції знаходяться поблизу населеного пункту Водяне (Донецька область) перейшли до нової тактики обстрілів, коли великокаліберна зброя використовується як прикриття для снайперів.

Про це в Facebook пише військовий журналіст і волонтер Олександр Шульман з посиланням на бійців.

"На жаль, наші зазнають втрат. Буквально днями загинув один боєць. Він знаходився на "нулі", на самому передку. Почав працювати крупнокаліберний кулемет, він повернувся до телефону доповісти про обстріл, і в цей момент вистрілив снайпер", - повідомляє журналіст.

Від смерті бійця не врятував навіть повний комплект захисту, так як куля увійшла збоку.

"Це - приклад нової тактики стрільби сепаратистів. Один з видів великокаліберної зброї працює як зашумліватель, і під шумок починає або АГС накидати, або снайпери відпрацьовують", - пояснили Шульману військові.

Також майор, офіцер батальйону на ім'я Андрій розповів Шульману про два види вогню.

"Один - провокаційний, коли йде неприцільно стрілянина з метою змусити нас на вогонь у відповідь і розкрити наші вогневі точки, і другий - прицільний, коли б'ють чітко по наглядовим пунктам, по амбразурам спостерігачів, по позиціях. У цьому випадку ми доповідаємо начальству і відкриваємо вогонь у відповідь. Ми даємо адекватну відповідь, аж до застосування мінометів калібром 82 мм", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", представник Головного управління розвідки Міноборони України назвав причини нового загострення на Донбасі.