RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Далеко не всі за Росію: розкриті секретні дані про результати референдуму в Криму

У незаконному референдумі про приєднання Криму до Російської Федерації насправді брали участь менше половини жителів півострова.

Про це в інтерв'ю виданню Realist повідомив один з лідерів кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв.

"До речі, "статистика", що на "референдумі" було 83% кримчан, з яких 96% або 98% висловилися за приєднання до РФ - абсолютна брехня. Ніколи такої активної участі в голосуванні не було і бути не може, там люди працюють в різних регіонах, а голосувати треба за місцем проживання", - каже Джемілєв.

Також він зазначає, що референдум відвідали всього 180 тисяч кримських татар з 900. При цьому більшість з них вірили в важливість заяви про своє бажання залишитися в складі України.

"І ми маємо секретне донесення ФСБ Криму своєму начальству в Москві. Реальна участь була 34,2%, і не всі голосували за приєднання до РФ", - додав лідер кримськотатарського народу.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю з Мустафою Джемілєвим: Росія може розпастися й наступного тижня, а з Кримом чекати не можна - Мустафа Джемілєв.