RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

З'явилося відео з потужною промовою вченого Козловського після звільнення з полону

З'явилося відео потужної мови, звільненого з полону, відомого українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського.

Відповідне відео опублікував телеканал "Прямий".

"Брати і сестри, народ України! Ми повернулися, і я відчуваю в своєму серці щастя. Ми дійсно єдина сім'я. Нас об'єднує не тільки ця земля, це повітря, нас об'єднує не тільки наша спільна робота - нас об'єднує наше бажання зробити так, щоб кожен з нас був вільним.

І моє серце зараз співає пісню. Воно співає пісню любові - любові до народу України. Ми пройшли через страждання, через тортури, через біль, через хвороби. І головне - через моральний та психологічний тиск. Але ми постійно відчували любов нашого народу. Любов людей, які молилися за нас, які боролися за нас. І ми зараз відчуваємо цю любов. І я люблю вас - люблю тебе, народ України. Слава Україні!", - сказав Козловський.

Відзначимо, Козловський був захоплений бойовиками в окупованому Донецьку 27 січня 2016 р. Спочатку з'явилася інформація, що його звинувачували в зберіганні боєприпасів або шпигунстві. Козловський не виїжджав з окупованого міста, тому що у нього там був паралізований син Святослав. Останнього таки зважилися вивезти з міста після арешту вченого.

Родичі навіть найняли в Донецьку адвоката, але успіхів ніяких.

Козловський ніколи ніяку політичну діяльність не вів, і причин для затримання зовсім не було.

Нагадаємо, що в Харків увечері 27 грудня прилетіли вертольоти з українцями, яких обміняли на понад 200 осіб зі списку бойовиків так званих ДНР-ЛНР.

Як повідомляв "Апостроф", раніше захоплений в полон бойовиками "ДНР" український релігієзнавець Ігор Козловський розповів про умови утримання в напівзруйнованому бараку десь на околиці Горлівки в Донецькій області.