RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Грузії Саакашліві дали тюремний термін: з'явилася реакція політика

Суддя Тбіліського міського суду Георгій Аревадзе засудив Міхеіла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями в рамках справи Сандро Гиргвліані.

Про це повідомляє видання Грузія.Онлайн.

Згідно з даними слідства, Міхеіл Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки (ДКБ) Дате Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Сандро Гиргвліані і потім вже в обхід Комісії з помилування помилував Геронтия Аланія, Михайла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава, створивши правовий важіль для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Політик вже прокоментував дане рішення на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Вирок" грузинського суду, що знаходиться під повним контролем найбільшого приватного акціонера Газпрому Іванішвілі, по відношенню до мене - повністю незаконний і суперечить всім міжнародним, національним нормам і здоровому глузду", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", політичний експерт Ігор Петренко вважає, що в 2018 році головною загрозою для української влади буде не лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі, а зовсім інші чинники.