RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Журналісти показали, як українці живуть біля кордону з Росією: опубліковано відео

Районний центр Амвросіївка - в 20 кілометрах від російського кордону, звідси потрапити в Росію - нескладно, ходять автобуси і навіть електричка.

Про це повідомляє Радіо Донбас.Реалії.

"Якщо ти не везеш контрабанду, які перешкоди? Іди заради Бога. Для мене - жодних, я одягла триколор, у мене ще шапочка є", - хвалиться шарфом в кольорах російського прапора місцева мешканка.

У Росії дешевше купувати електротехніку, з продуктів - рибу. У місцевих магазинах донецьких і російських товарів приблизно порівну.

"Ось я, буває, їжджу туди: в Таганрог, в Ростов, буває, їжджу. Ну, звичайно тому, що там хоч щось дешевше є", - розповідає житель Амвросіївки.

"Російське, звичайно, дорожче, "ДНРовское" дешевше", - зазначає продавець місцевого продуктового магазину.

Бойовики і підрозділи регулярної армії Росії захопили пункти пропуску на кордоні влітку 2014 року. Один з них - Маринівка.

"Відновлювати Маринівка дуже дорого, тому очевидно, що ми з Росією будемо однією країною", - заявляв тоді один з лідерів угруповання "ДНР" і "народний губернатор Донеччини" Павло Губарєв.

У найближчому до КПП селищі Маринівка і зараз видно наслідки військових дій.

Загалом під контролем угруповання "ДНР" працюють три пункти пропуску, які раніше вважалися міжнародними - Новоазовськ, Успенка, Маринівка. А також два місцевих - в селищах Ульяновське і Виселкі. З Виселок до кордону - всього півкілометра.

Як повідомляв "Апостроф", недавно Олександр Захарченко заявив, що "вибори" на посаду ватажка "ДНР" відбутися восени.