RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Як правильно купатися на Водохреща: медики дали поради

На Водохреща, яке традиційно святкується 19 січня, багато українців практикують купання в ополонках і відкритих водоймах.

Щоб водохресне купання стало по-справжньому корисним і не зашкодило вашому організму медики радять дотримуватися кількох простих правил.

За словами медиків, позасистемні купання в холодній воді є великим стресом для організму в цілому, якщо до цього не було систематичного загартовування, постійної практики моржування.

Для подібних процедур є ряд протипоказань: хвороби серцево-судинної системи, гіпертонія, порушення кровообігу, різні запальні процеси в організмі, інфекційні хвороби, захворювання дихальних шляхів і бронхів.

Якщо ви все ж зважилися випробувати себе водохресним купанням, тоді не варто перед цим вживати алкоголь, адже він порушує природну терморегуляцію організму.

Перед зануренням необхідно зробити розминку, розігрівши тіло. Уникайте переохолодження ніг.

Перш ніж увійти в воду, потрібно змочити обличчя, руки, ноги, груди, живіт і спину, і тільки потім зануритися по шию, після чого посилено плисти брасом.

Не рекомендується занурюватися з головою, адже це може призвести до рефлекторного звуження судин головного мозку.

Не варто знаходиться в холодній воді більше 30 секунд. Купайтеся тільки під наглядом медиків і рятувальників.

Як повідомляв "Апостроф", на Водохреща, 19 січня, українцям варто очікувати сніжної погоди. Температура повітря вдень буде близькою до нуля, а вночі стовпчики термометрів опустяться до позначки мінус 5 градусів.