RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

День Соборності України: мережу вразило архівне фото "живого ланцюга" в Києві

Користувачі соціальних мереж в День Соборності України, який щорічно відзначається 22 січня, згадали про вражаюче архівне фото живого ланцюга в Києві.

Знімок був зроблений 21 січня 1990. На фото видно, як тисячі киян беруть участь в акції "Ланцюг єднання" до 71-ї річниці злуки УНР і ЗУНР.

Так вперше з дня проголошення Акту злуки 1919 року між УНР і ЗУНР в сучасній історії України було відзначено День Соборності. В даній акції взяли участь від 500 тисяч до 3 мільйонів українців.

"Ось я дивлюся на завтрашні фб-івенти подібних ланцюгів і там від сили кілька сотень людей. Виникає питання: як вони збирали 500 тисяч без Фейсбуку і смм? Відповідь проста і одночасно неймовірна: існували справжні політичні сили, здатні до мобілізації людей, маючи їх довіру. Сьогодні звучить неймовірно", - написав Віталій Прудіус.

"Було досить тепло, мені пощастило стояти прямо навпроти будівлі КДБ у Києві... Кияни виносили борщі, каву, чай... Дивовижне відчуття свободи і розуміння", - згадує Артур Фред.

"І це теж я буду пам'ятати завжди. Як сіре небо похмурого січня розквітло синім і жовтим, як сигналили, вітаючи нас, машини на трасі за Житомиром, як з одного рейсового автобуса вискочив чоловік зі словами: "Дайте хоч потримати прапор, тому що на початок Ланцюга не встиг", - пише Євгенія Кантчура.

Як повідомляв "Апостроф", на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" на честь Дня Соборності України відбулася акція, у ході якої її учасники розгорнули 40-метровий прапор України.