RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Не дає відповідей: в Україні вказали на безглуздість закону про реінтеграцію Донбасу

Прийнятий Верховною Радою закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" не здатний допомогти у вирішенні проблем з окупованими територіями Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політик і дипломат, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний.

"Більш непотрібного документу придумати важко. На сьогодні існує закон про оборону, про правовий режим воєнного стану. Їх можна було спокійно вводити й отримати ті самі відповіді, які написані в законі про особливості державної політики із забезпечення суверенітету на території окремих районів Донецької та Луганської областей. В нас тепер є два закони – про особливості місцевого самоврядування і особливості державної влади на відповідній території. Чому не виконуються закон про оборону та закон про правовий режим?", - каже дипломат.

За словами Безсмертного, прийнятий закон дає можливість для розмов, але не несе практичної користі.

"Для процесу заради процесу він допомагає, бо можна поговорити. Але з точки зору відповідей, він не дає відповідей на жодну з проблем, які на сьогодні існують", - упевнений він.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Війна Росії та України - лише чверть проблеми, ситуація набагато жорсткіша - Роман Безсмертний.