RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Є ляльковод: в Україні зробили гучну заяву з приводу куратора Савченко

У народного депутата Надії Савченко, заарештованої по підозрі в підготовці теракту, є куратор, який керує її діями з-за кордону.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник голови Служби безпеки України в 2014-2015 роках Віктор Ягун.

За його словами, на цю обставину вказує цілий ряд фактів, одним з яких є раптовий виїзд Савченко за межі України після початку процесу над Рубаном.

"Вона поїхала за кордон, не виключено, що там була зустріч з кураторами, які підкоригували її дії, і вона вже підготовленою приїхала в Україну і почала зовсім інакше себе вести: впевнено, знала, що говорити, які ролики показувати. Тобто, як говорили у Верховній Раді, є ляльковод. І ось рука цього ляльковода чітко простежувалася ", - зазначає Ягун.

При цьому він зазначив, що практично напевно за Савченко стоїть кум президента Росії Володимира Путіна, на що можуть вказувати її контакти з російською стороною.

"Те, що за цим стоїть Віктор Медведчук, а за Медведчуком варто Російська Федерація - в Україні, здається, ні в кого це не викликає сумніву. Всі бояться назвати це прізвище, але ось кілька днів тому на одному з каналів чітко прозвучало, що коли активісти Майдану приїхали до Медведчука, він сказав: "Ви хочете воювати, я вам влаштую війну, я вмію воювати". І не виключено, що один з елементів цієї війни - помста цієї людини не конкретним особам, які приїхали і знищили його паркан і ворота в будинок, але і покарання для всієї України", - вважає Ягун.

Також екс- заступник глави СБУ дивується від бездіяльності українських правоохоронців в даній історії, які допустили такий розвиток ситуації.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Всі бояться сказати, хто стоїть за Савченко, а Порошенко зробив помилку - екс-заступник голови СБУ.