RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Є розчарування: на Заході розповіли про сумні тенденції в Україні після Майдану

Дух Майдану є вкрай важливим фактором у розвитку України, але він не проник в державні інститути.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів президент Міжнародного інституту миру, екс-депутат Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Австрії Ганс Свобода.

"Це актуально, але я трохи розчарований, що дух Майдану не проник досить в українські інститути, адже, думаю, і на Заході, і на Сході Європи потрібно більше молодих людей з відкритим розумом і демократичними цінностями. Так, Росія в поганій ситуації, Схід Україна окупований, але інша частина України вимагає певних необхідних реформ ", - вважає Свобода.

При цьому політик упевнений, що проникнення духу Майдану було б корисно і дня багатьох країн Європейського Союзу.

Однією з головних проблем в Україні на Заході вважають корупцію і владу олігархів, що не змогла змінити Революція Гідності.

"Думаю, найбільш вживане слово – це "корупція". Проблема корупції стосується не тільки України, а й багатьох інших держав. Також часто говорять про олігархів і олігархічну систему, необхідності парламентської реформи, адже люди незадоволені ситуацією. Мені здається, в Україні дуже фокусуються на цих проблемах, тоді як в інших країнах це менш помітно, хоча і досі існує", - резюмував Свобода.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є спосіб значно поліпшити ситуацію на Донбасі - європейський політик.