RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Потрібна зачистка судів: у мережі хвиля гніву через ситуацію з затриманням в Києві бойовика Лусваргі

Користувачі соціальних мереж емоційно сприйняли новину про звільнення бразильського пособника терористів Донбасу Рафаеля Лусваргі.

Більшість з коментаторів в інтернеті висловили невдоволення діями суддів, які дозволили Лусваргі вийти на свободу.

"Система, яка не підлягає реформуванню і рехабу, адже людина може стати суддею, але суддя людиною - вже ні. Можна провести 99,9% реформ, але без зачищення судів вони не будуть мати ніякого сенсу, як не мають сенсу вибори та інші демократичні процедури та інститути", - упевнений Сергій Іванов.

"Історія з бразильцем-бойовиком Лусваргі - це насправді історія про те, що у нас досі не врегульовано питання обміну полоненими - в правовому полі", - вважає Анастасія Станько.

"Хлопці, ну кому ви це розповідаєте, ви ж знаєте, що продажним суддям занесли кошти. Ну скільки ще це буде тривати?" "Нууу, якщо визнав вину за вбивства і є процесуальні складності, то, дійсно, нехай на волі гуляє", - пишуть люди в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", бразильський найманець, який воював на Донбасі на стороні терористів "ДНР-ЛНР", на даний момент затриманий правоохоронними органами. Він допитується співробітниками СБУ.