RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Бій з російськими танками: генерал ЗСУ розповів про перші дні війни на Донбасі

Генерал-майор ЗСУ, кіборг ДАП Олег Мікац розповів, як вперше зіткнувся з військовою технікою Росії на Донбасі.

"У нас було завдання: звільнити Карлівку і не допустити підриву дамби Карлівського водосховища. Без втрат б не вийшло - бо і кулеметні гнізда на нашому шляху, і снайперський вогонь. Я прийняв рішення, і ми спочатку зайняли населений пункт Новоселівка. Був бій з російськими танками - загинули сім військових на чолі з командиром. Там ми "познайомилися" з російським спецназом і російськими танками Т-72", - розповів він.

За словами генерала, тоді українським військовослужбовцям довелося піти на хитрість.

"Ми розуміли, що нас прослуховують, тому вдалися до демонстративних дій. Провели радіограми: мовляв, намагаємося наступати на Карлівку. Бойовики підтяглися до Карлівки, а ми вдарили з боку Песків. Це все військові хитрощі, і так потрібно робити, тому що метод "іду на ви" зараз не дуже працює", - повідомив кіборг.

Саме тоді, як сказав Мікац, стало зрозуміло, з ким саме воюють ЗСУ.

"Тоді ми зрозуміли, що воюємо з підрозділами Російської Федерації: там були всі документи на машину, приїхала вона з Чечні, були іменні списки і сухі пайки з маркуванням РФ. Такої машини навіть не було на озброєнні в Україні - це була БМ-21-М1, в Україні такі не виробляються", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генерал озвучив пріоритети Генштабу.