RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Дніпрі "прибрали" з посади скандального фаната "русского мира"

У Дніпрі активісти провели акцію протесту проти призначення члена громадської організації "Союз радянських офіцерів" Віктора Марченка на посаду голови окружної виборчої комісії.

Відповідне відео опубліковано на Youtube каналі "Відкритий".

Марченко звинувачують в тому, що він в 2014 році піднімав російський прапор біля будівлі міської ради Дніпра, а також закликав "російські визвольні війська прийти в Дніпро і допомогти у формуванні громадської думки жителів міста".

У коментарі журналістам представник організації С14 Андрій Куліш повідомив, що вони прийшли на засідання комісії з метою не допустити, щоб Марченко приступив до виконання своїх обов'язків.

Сам Марченко на своїй сторінці в Facebook написав, що йому і його родині приходять загрози і що "при такому терорі він піде з посади сам".

"Вчора запропонував обійняти посаду представнику С14", - прокоментував Марченко.

Відреагував на ситуацію і народний депутат України Сергій Каплін - на своїй сторінці в Facebook він заявив, що Марченко буде знятий з посади голови виборчої комісії, а на його місце призначать Костянтина Аксютіна, представника громадської організації "Євромайдан - Дніпро".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше в Івано-Франківську захисниця "русского мира" влаштувала скандал в маршрутці.