RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Підозрювані у вбивстві Гандзюк мають намір очолити область після виборів - ЗМІ

Колишній губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв і його колишній заступник Євген Рищук, які за версією деяких джерел, були замовниками вбивства Катерини Гандзюк мають намір очолити область після виборів.

Про це повідомляє видання Голос.UA.

Відзначається, що для цього заступник голови Херсонської ОДА Рищук ніби-то провів з представником штабу Володимира Зеленського Степаном Казаніним зустріч на початку тижня, а 10 квітня наче відбулася зустріч Андрія Гордєєва з головою херсонського виборчого штабу Зеленського Юрієм Соболевським.

Втім, в штабі Зеленскього таку інформацію поки що не коментували.

Нагадаємо, Андрій Гордєєв був звільнений з посади голови Херсонської ОДА через підозри в причетності до вбивства Гандзюк. Його заступник Євген Рищук самостійно пішов у відставку.

У ЗМІ розповіли, що Андрій Гордєєв і Євген Рищук перед звільненнями зверталися до представників місцевих штабів "Народного Фронту" і "Батьківщини", але їм відмовили у співпраці.

Катерина Гандзюк - колишня заступниця міського голови Херсона. Напад на неї з використанням сірчаної кислоти стався влітку 2018 року, восени вона померла від отриманих травм. Виконавців і одного з організаторів вбивства затримано. Серед замовників офіційну підозру отримав тільки Владислав Мангер, голова Херсонської облради і колишній член партії "Батьківщина".