RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Громадський активіст звернувся до Зеленського через ситуацію з кандидатом в депутати Куницьким: відео

Відомий громадський діяч і юрист з Харкова Леонід Маслов звернувся до президента України Володимира Зеленського із закликом не підтримувати на парламентських виборах кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького через зв'язки останнього з країною-агресором.

Своє відеозвернення Леонід Маслов опублікував 3 липня на YouTube.

Говорячи про Куницького, він зазначив, що кандидат в депутати, який балотується по 169 округу Харкова, має не тільки подвійне громадянство, але і неодноразово перетинав російсько-український кордон після початку бойових дій на сході країни.

"Я - Леонід Маслов. Громадський діяч і директор юридичної компанії. Я - учасник бойових дій і патріот України. Для мене стало дуже великою несподіванкою дізнатися про те, що у нас, по 169 округу в Харкові, балотується особа, нічим не видатна, крім того, що має подвійне громадянство. А найголовніше - подорожує в РФ вже після початку війни. І неодноразово перетинала кордон з країною-агресором. Як на мене, це факт кричущий. І люди, які мають будь-які зв'язки з країною агресором, не можуть бути допущені до влади в Україні. Тому я закликаю всіх, хто мене чує, в тому числі керівництво партії "Слуга народу", не підтримувати такого мажоритарника на виборах до Верховної Ради", - сказав громадський діяч.

Леонід Маслов - відомий в Харкові юрист, член Громадської ради чеснот, розвідник, воював у складі розвідроти 92-ї окремої механізованої бригади. Брав участь в затриманні російських розвідників Александрова і Єрофєєва. Сьогодні займається правовим і соціальним захистом і призовників і демобілізованих.

Заява Маслова - не перше публічне звернення харків'ян до президента Зеленського по ситуації на мажоритарному 169 окрузі. Проти Куницького також виступила Олександра Зарицька - солістка групи KAZKA. У своєму Instagram вона заявила, що Олександр Куницький не має права представляти партію "Слуга народу" на виборах через наявність іноземного громадянства.

Центральна виборча комісія отримала документи, що підтверджують факт перетину українсько-словацьким кордоном Куницького по паспорту іноземної держави. А потім народні депутати Ігор Мосійчук та Андрій Денисенко опублікували фотографії кандидата Куницького в формі армії Ізраїлю. Також журналісти знайшли відео датоване 2014 роком, на якому Олександр Куницький особисто підтверджує, що знаходиться в Ізраїлі і готується до присяги в армії цієї країни.