RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Екс-главу Закарпатської митниці підозрюють у привласненні величезної суми

Колишнього начальника Закарпатськоъ митниці Державної фіксальной служби (ДФС) підозрюють у привласненні майже 13 млн гривень під час реконструкції митного поста "Ужгород".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Повідомляється, що оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області, детективи Слідчого управління поліції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області викрили злочинну схему привласнення бюджетних коштів, а також осіб, причетних до злочину.

"Злочинну схему організував екс-начальник Закарпатської митниці ДФС (зараз займає пост заступника начальника митниці ДФС в Херсонській області, АРК і місті Севастополі) і керівник комерційної структури разом зі своїм батьком", - йдеться в повідомленні.

Слідством було встановлено, що на рахунку товариства безпідставно було перераховано 30% від загальної вартості реконструкції мосту як передоплата за роботи.

Підозрюваний підписав і завірив печаткою акти виконаних робіт, знаючи про те, що виконавець грубо порушив календарний графік виконання робіт і навіть не почав реконструкцію митного поста "Ужгород".

При цьому підозрюваний особисто дав вказівку перерахувати кошти підприємству за "виконані" роботи - передоплату 12,7 млн грн. Загальна вартість робіт склала 47 млн грн. Отримані кошти конвертував у готівку через фіктивні фірми.

"Сьогодні, 10 липня, колишньому начальнику Закарпатської митниці було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської обласної державної адміністрації.