RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Топ-чиновниця Києва попалася на великому хабарі: розкриті деталі

Прокуратура і Нацполіція затримали при отриманні 650 тисяч грн хабара радника голови Дарницької РДА Києва, а також особа, яка передала гроші.

Про це з посиланням на прес-служба Генпрокуратури України.

"Затримана посадова особа, вступивши в змову з іншими особами Дарницької РДА, створило корупційну схему одержання неправомірної вигоди від суб'єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг і створення сприятливих умов для перемоги в процедурах закупівель, проведених Дарницької РДА за державні кошти", - повідомляє ГПУ.

Підозрювана здійснювала контроль за перерахуванням бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватних підприємств. Представники комерційних структур систематично передавали чиновниці неправомірну вигоду, розмір якої становив від 10 до 15% від загальної суми договору.

Документування злочинної діяльності посадових осіб РДА та інших учасників корупційної схеми тривало кілька місяців.

В ході проведених обшуків у фігурантів справи вилучили тендерну документацію, "чорнові" записи, печатки підконтрольних підприємств, грошові кошти в сумі $ 60 тис і 1160 євро.

Підозрюваної повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (хабар посадовою особою), а керівнику комерційної структури - за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України.

Як повідомляв "Апостроф", департамент контррозвідки служба безпеки України та співробітніки Центру спеціальних операцій "А" СБУ проводять обшуки в службових приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби України та ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" через схеми в оборонній сфере.