RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зеленський дав згоду на зустріч з Путіним в несподіваному місці: подробиці

Перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв виступив з цікавою пропозицією до президентів України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна для врегулювання військового конфлікту на Донбасі в контексті майбутньої зустрічі в "нормандському форматі".

Його він озвучив, виступаючи на п'ятому засіданні політичного форуму "Астана клуб" у вівторок в столиці Казахстану.

На його думку, президенти зможуть домовитися про врегулювання конфлікту на Донбасі при особистій зустрічі і запропонував провести її на території Казахстану.

"Не потрібно гальмувати і не треба думати, що Путін цього не хоче. Він хоче, щоб там настав мир. І ми всі чудово розуміємо, що не території Росії потрібні, а зовсім інші речі. З інших причин там виявилися російські силові структури", - зазначив Назарбаєв.

Він також додав, що резонно буде зустрітися Путіну і Зеленському тет-а-тет.

"Я вже отримав згоду Зеленського на зустріч тет-а-тет, про це повідомив президенту Росії. Тепер подивимося. Якщо нейтральна майданчик потрібний, я запропонував Казахстан", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росія висунула нову умову для зустрічі Зеленського з Путіним, яка, попередньо, повинна відбутися до кінця року.