RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Радник прем'єра Голик розповів про масштабний проект з будівництва доріг, шкіл і дитсадків по всій країні

Уряд розпочинає реалізацію проекту будівництва доріг, шкіл і дитячих садків по всій Україні.

За основу взяли успішний досвід Дніпропетровської області, повідомив в Facebook радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

"Президент анонсував масштабне будівництво по всій країні. Дороги, 100 шкіл, 100 дитячих садків, 100 стадіонів. Олексій Гончарук провів селектор з главами ОДА, де цей національний проект був ключовою темою. Є чіткий план як проект буде втілюватися в життя. Це амбітне завдання. Непросте в адмініструванні, але, впевнений, все вийде", - розповів радник голови уряду.

В Україні є успішний досвід реалізації таких проектів у Дніпропетровській області.

"Власне, приклади, реалізовані нами - школи, садочки та стадіони - і були сьогодні показані в презентації главам усіх ОДА", - розповів Голик, який займав посаду радника голови Дніпропетровської обласної адміністрації.

За його словами, головна мета заходу - консолідація зусиль і ресурсів на ключових об'єктах, а не "розмазування їх тонким шаром по тисячам дрібних ремонтів, кожен з яких триває роками".

"Головне - навчити всіх проектному менеджменту та впровадження кращих практик. Діти точно зрадіють новим садкам, школам і стадіонам. І це тільки початок", - запевнив Голик.

Він також повідомив, що міністр освіти Анна Новосад презентувала програму дій на наступний рік в одному з дитячих садів, побудованих в Дніпропетровській області.

"Це означає, що наш досвід і напрацювання будуть впроваджені по всій країні. Головне - будуть в захваті діти. Тому що саме заради них це все", - додав радник прем'єра.

Раніше Юрій Голик розповів про проект розвитку нової митниці. Згідно з планом, в найближчі три роки будуть повністю переобладнані 16 пропускних пунктів на українському кордоні.