RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Україна ввела санкції проти окупантів Криму: хто потрапить під "удар"

Кабінет міністрів України ввів санкції проти окупантів Криму - обмежувальні заходи торкнуться тих, хто руйнує об'єкти культурної спадщини на півострові, здійснює там теле- і радіомовлення, а також поставляє матеріали для оборонно-промислового комплексу Росії.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Крім того, санкції прийнято щодо осіб, які проводять незаконні пошукові роботи на об'єктах археологічної спадщини в Криму.

"Зокрема, це 39 юридичних осіб, зареєстрованих на території РФ, і 22 юридичні особи, зареєстровані на території Криму за російським законодавством", - сказано в заяві.

Також санкції торкнуться тих, хто незаконно веде мовлення на захоплених у Криму радіочастотах - це 19 юридичних осіб, зареєстрованих на території РФ, і 15 юридичних осіб, зареєстрованих на території АР Крим та м.Севастополя за російським законодавством.

Обмежувальні заходи будуть застосовані до 33 юридичних осіб, зареєстрованих на території РФ, і 3 юридичних осіб, зареєстрованих на території АР Крим та м.Севастополя за російським законодавством, які залучені до постачання матеріалів, обладнання та послуг підприємствам оборонно-промислового комплексу Російської Федерації, незаконно розташованим у Криму.

"Запровадження санкцій до вказаного переліку юридичних осіб унеможливить ведення ними економічної діяльності на території України. Крім того, це дасть можливість нашим партнерам ініціювати запровадження санкцій щодо визначених юридичних осіб в країнах Європейського союзу та Сполучених Штатах Америки", - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", 20 червня Рада ЄС прийняла рішення продовжити "кримські санкції" проти Російської Федерації ще на один рік.