RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вкрали мільйони на підручниках: топ-чиновників в Україні викрили на нахабній "схемі", фото

Служба безпеки України підозрює посадовців Миколаївської облради, Департаменту освіти та науки Миколаївської облдержадміністрації й одне з місцевих комунальних підприємств у привласненні бюджетних коштів, призначених для шкіл регіону.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

На думку співробітників відомства, представники виконавчої влади та місцевого самоврядування неправомірно внесли до видатків бюджету кошти на закупівлю електронних підручників.

"У змові з двома комерційними структурами, які спеціалізуються на наданні програмних послуг, чиновники безпідставно провели тендер та перерахували фірмам кошти на придбання кодів доступу до електронних ресурсів", - сказано у повідомленні.

В СБУ впевнені, що у такий спосіб посадовці вивели з бюджету 15 мільйонів гривень та привласнили їх.

Повідомляється, що у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів справи.

Вилучено печатки, документацію та електронні носії, що містять інформацію про оборудки підозрюваних.

Згідно із повідомленням, заходи із викриття схеми проводяться спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у Миколаєві.

Водночас, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко вважає дії співробітників СБУ та ДБР втручанням у роботу органів місцевого самоврядування й тиском на депутатський корпус.

Москаленко звернулась до правоохоронних органів та начальника СБУ в Миколаївській області Віталія Герсака із закликом дати оцінку, на її думку, незаконним діям, які відбувались в стінах будівлі Миколаївської обласної ради.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді СБУ заявила про викриття "схеми" незаконного розмитнення автомобілів чиновниками Львівської, Івано-Франківської та Рівненської митниці.