RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Кучер спробував, на свою біду, показати, хто господар: політологи висловилися про ситуацію в Харкові

Губернатор Харківської області Олексій Кучер опублікував на своїй сторінці пост слідами гучної публічної полеміки останніх днів.

Як пише "Голос", експерти вважають, що ця публікація виглядає як вибачення.

"Друзі, довго думав над останніми подіями. Емоції вщухли, а осад залишився. Вчора поговорили з Олександром Ярославським. Пост видалив. Зараз не час для емоцій. Олександр вже виділив на боротьбу з COVID-19 особисті гроші і готовий допомагати харків'янам далі", - написав Кучер.

На думку віце-президента Асоціації журналістських досліджень Антон Підлуцький, в даній ситуації у Кучера просто здали нерви після низки невдач. На програш кандидата від "Слуг народу" на довиборах в 179 окрузі, за що губернатор, на думку експерта, отримав догану від "старших товаришів", наклалася форс-мажорна ситуація з коронавірусом, в якій губернатор виявився аж ніяк не на коні.

"У Харкові об'єдналися Ярославський і Кернес. Зрозуміло, їх ефективність на місці, як людей, яких знають всі як ресурсних, дуже висока. Ярославський - один з найбагатших людей, на прохання якого в Україну приїхав китайський мільярдер Джек Ма. На цьому тлі дії губернатора виглядають жалюгідно. Нормальний б губернатор не став втручатися в процес, а кожен день збирав би координаційні наради, де тихо вішав би собі медальки за чужі заслуги. Він не розуміє, як в кризовій ситуації зробити хоча б хорошу міну при поганій грі. Звідси всі ці непотрібні і безглузді дії", - вважає Підлуцький.

Директор Центру "Третій Сектор" Андрій Золотарьов переконаний, що ситуація в Харкові пов'язана з нерозумінням губернатором-варягом регіональної специфіки.

"Молодий губернатор потрапив у в'язке регіональне середовище, але глибинні механізми для нього недосяжні. Він відчуває, що ситуацією на місці керують інші і його це, природно, дратує. Мабуть, у Кучера трохи відмовили нерви. Сторони зробили крок назад, і це добре" , - заявив він.

На думку директора Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслана Бортника "сьогодні зв'язка "Ярославський-Кернес"домінує в Харківській області".

"Судячи з того, що Кучер вибачився – й ого смикнули з Києва, сказали домовлятися, а не створювати проблем. Ми бачимо, що губернаторів змінюють, як рукавички. Тому він змушений був піти на якісь поступки, відмовитися від планів і стабілізувати ситуацію. Конфлікт в регіоні на тлі поширення коронавіруса однозначно привів би до відставки губернатора", - резюмував політичний експерт.