RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хто купив "Чорноморець": журналісти розповіли про нових власників стадіону в Одесі

22 травня відбулися торги з продажу одеського стадіону "Чорноморець" - об'єкт продали з 17 спроби за 193 млн гривень.

Інформацію виданню "Думська" підтвердили у Фонді гарантування вкладів фізосіб.

Аукціон проходив за голландською моделлю, стартова ціна склала 139 млн 895 тис гривень. Це на 89 млн менше, ніж під час попередніх торгів, які невдало пройшли 13 травня.

Як повідомляє Українська Служба Інформації, компанія, яка купила "Чорноморець", є американською "ALLRISE CAPITAL INC", заснована в 2016 році і базується в місті Ірвайн, штат Каліфорнія. Є інформація тільки про одного її співзасновника - Нейтана Чо, що привернуло увагу, так як це говорить про ще трьох учасників в компанії: головного виконавчого директора Руслана Зінурова, виконавчого директора Михайла Трубчика і відповідального за контроль фінансів - Дмитра Буданова. У документах фігурують російські імена Володимир Євсєєв і Юлія Ефімкіна. При цьому в документах вказано, що компанія "ALLRISE CAPITAL INC" була спочатку зареєстрована під іншою назвою - "ALLRISE FINANCINAL GROUP INC". Перейменована вона була влітку 2019 року.

Джерело на ринку нерухомості повідомляє, що кінцевими бенефіціарами угоди насправді стали: Владислав Гельзін (президент футбольного клубу "Олімпік", власник мережі "Бджілка маркет"), Павло Костенко (екс-депутат, кум Дмитра Медведєва) і Сергій Осипенко (бізнесмен, пов'язаний з махінаціями земельними ділянками Ашан в Одесі).

Раніше стадіон спробували продати в травні 2019 році за 1 млрд 139 млн грн, але не знайшлося жодного охочого придбати майновий комплекс. Лише 17 спроба виявилася вдалою, і об'єкт продали менше на 946 млн 895 тисяч від початкової ціни.