RU  UA

Вибори на Донбасі все ближче: Кравчук розповів про умови

Україна планує завершити конфлікт на Донбасі на початку наступного року. Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук зазначив, що уже в березні там хочуть провести місцеві вибори.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00.

За словами Кравчука, держава підготувала План спільних кроків для ТКГ. Документ містить пропозицію про повне припинення конфлікту і демілітаризацію окремих районів Донбасу на початку 2021 року. Ці заходи мають бути досягнуті для того, щоб створити необхідні умови для проведення місцевих виборів на Донбасі. Це планують зробити 31 березня.

Волевиявлення громадян має відбутися відповідно до законів України та з дотриманням стандартів ОБСЄ. Кравчук наголосив, що до цього часу необхідно ухвалити закон про особливості проведення місцевих виборів у ОРДЛО.

Напередодні ТКГ по Донбасу також затвердила ділянки на лінії розмежування для розведення військ. Цього разу їх буде чотири: три на Луганщині та одна на Донеччині. До таких зон віднесли Григорівку, Слов’яносербськ, Петрівку та Нижньотепле. Дата такого розведення поки невідома.