RU  UA  EN

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

21 жовтня

Всі новини

Депутати Київради зірвали спробу призначення головою КОР людини з оточення Януковича

Новообрані депутати Київської обласної ради перешкодили поверненню у владу депутата з команди Януковича Ярослава Москаленка в якості голови облради.

Про це йдеться в матеріалі видання "Моя Київщина".

Так, на посаду висунули двох кандидатів : Олександра Склярова ("Слуга народу") та Ярослава Москаленка ("За майбутнє"). Скляров відомий в області як перший заступник голови Київської облдержадміністрації. Москаленко в свою чергу входив в оточення Януковича, і голосував у Верховній Раді за диктаторські закони.

Голосування за регламентом було таємним. З 84 депутатів складу були присутні 80. Голоси розділилися 38:42 на користь Москаленка. Для перемоги було потрібно понад 50% від усіх обраних депутатів облради.

Представники фракції ВО "Батьківщина" запропонували продовжити роботу у п’ятницю, 27 листопада. Більшість пропозицію відхили. Депутати від фракцій "Слуга народу", "Батьківщина" та ОПЗЖ покинули сесійну залу. Перерва у роботі сесії настала автоматично.

В кулуарах різних фракцій депутати заявили наступне: "Виборці нас не зрозуміють, якщо ми власноруч повернемо у владне крісло персон, для яких є мало чого святого". У той же час, як пише видання, "Євросолідарність» несподівано виступила з підтримкою Москаленка".

За прогнозом, черговий раз депутати облради обиратимуть свого голову 27 листопада.