RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У правоохоронців немає права влаштовувати свавілля на сесії Одеської облради - Тетяна Плачкова

За фактом нападу на народних депутатів, депутатів облради, неправомірних дій співробітників правоохоронних органів в залі засідань Одеської обласної ради 4 грудня народний депутат від "Опозиційною платформи - За життя" Тетяна Плачкова звернулася в ДБР і Національну поліцію.

Про це політик заявила в ефірі NewsOne і в Facebook.

"Через ЗМІ прошу начальника Нацполіції Одеської області зареєструвати мою заяву щодо дій його співробітників, а саме Сергія Махотіна і інших "правоохоронців", які 4 грудня в сесійній залі Одеської облради нападали на народних депутатів, депутатів облради, виштовхували, провокували і створювали напружену обстановку", - зазначила вона.

Тетяна Плачкова вважає, що необхідно встановити особи тих, хто допомагав співробітникам правоохоронних органів дестабілізувати ситуацію в залі і чинити тиск на присутніх там депутатів.

"Прошу розібратися, як вийшло, що при відсутності списку тих, хто міг перебувати на сесії в той день, правоохоронці, покликані правопорядок забезпечуватимуть, на свій розсуд або за чиєюсь командою встановлювали угодних і неугодних. Хто давав такі команди?" - заявила народний депутат.

Вона підкреслила, що політсили, які об'єдналися для голосування за главу Одеської облради, сформували в раді таку конфігурацію, яка не відповідає очікуванням жителів Одещини.

"Постраждала не я і навіть не депутати, на яких тиснули і намагалися принизити. Постраждали виборці, які пов'язували свої надії із змінами в керівництві області, проте їх очікування були розтоптані подіями 4 грудня", - резюмувала Тетяна Плачкова.

Скандальна сесія Одеської обласної ради відбулася 4 грудня 2020. Перед її початком представники ОП-ЗЖ, "Партії Шарія" і партії "За майбутнє" вимагали реєстрації 10 кандидатів у депутати, яких відмовлялася реєструвати обласна ТВК. В ході протистояння відбулися бійки, в результаті яких постраждала народний депутат Тетяна Плачкова. Представниками правоохоронних органів чинився тиск на депутатів, що перебували в залі.