RU  UA

Хто очолить Харків: експерт назвав імена кандидатів у мери

Після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса на посаду очільника міста може балотуватися "стара гвардія". До неї входять відомі харківські діячі – Михайло Добкін, Олександр Фельдман та Олександр Ярославський.

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV заявив засновник дослідницької компанії Active Group Андрій Єременко.

"Ми можемо розглядати умовну "стару гвардію" – Добкін, Фельдман, Ярославський. Я не харків’янин, тому я цю політику знаю з позиції соціології. Там точно є ця умовна "стара гвардія". Це ті, хто вигравав мажоритарні округи у Верховну Раду, вони можуть балотуватися", - зазначив Єременко.

Крім того, за крісло мера Харкова можуть поборотися колишні губернатори Харківської області Юлія Світлична та Ігор Райнін.

"Високу повагу там має Юлія Світлична, чиє губернаторство позитивно оцінене. Більше того, якби вона сильно захотіла, вона могла б із Кернесом вийти в другий тур. Не знаю, чи перемогла б вона, але вона не захотіла і не стала балотуватися, стала депутатом. Вона може балотуватися, як умовно нове обличчя. Там також є той самий Райнін, дуже потужна фігура", - додав експерт.