RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

У Херсоні на об’єкті програми Зеленського "Велике будівництво" реалізували унікальну для України технологію

У Херсоні на будівництві шляхопроводу по проспекту Адмірала Сенявіна — вулиці Залаегерсег вперше в Україні забетонували 100-метрову захватку.

Про це повідомляє Херсонська ОДА. Шляхопровід зводять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Залито першу плиту в Україні довжиною майже 100 метрів. Роботи велися протягом суботи та неділі", — розповів голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Ширина проїзної частини шляхопроводу без врахування тротуарів становитиме 11 метрів, що, за словами керівника ПрАТ "Укратоменергобуд" Романа Ходіна, враховує перспективу розвитку міста на 50-100 років уперед.

"Все робиться, як раніше, за нормами, плюс зверху дається 50% запасу. Є допустима норма, котра вказана в усіх нормативних базах. Зверху дається ще 50% навантаження. Плюс ще йде додатковий ряд під розвиток міста. Ширина проїзду в нас розрахована на три полоси, а буде дві. Але за мірою розвитку міста та збільшення трафіку ширина дозволить вільно додати ще одну полосу", — розповів він.

Будівництво шляхопроводу почалося в 2006 році, але з 2013 року він перейшов у статус довгобуду. Роботи активізувалася тільки після того, як міст включили до програми Зеленського "Велике будівництво".

Наразі на шляхопроводі щодня працюють до 150 осіб. Роботи йдуть цілодобово. Будівельна готовність об'єкту оцінюється у 77%. А відкрити рух його першою чергою Козир обіцяє вже до Дня Незалежності. Будівельники, за його словами, вкладаються у графік.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко розповів, що на черзі на найближчі роки – добудова близько тисячі об'єктів "Великого будівництва".