RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Острів Хортиця, включений до "Великої реставрації" Зеленського, отримав новий брендинг

Під час четвертого етапу дискусійної платформи "Хортиця: видатна історія — велике майбутнє" у Запоріжжі відбулась презентація брендингу оновленої Хортиці, авторами якого виступила креативна агенція Bickerstaff.284, повідомляє IZ.

Масштабне оновлення, яке уже стартувало на легендарному острові, увійшло до програми президента Володимира Зеленського "Велика реставрація", яка є частиною більш широкої програми "Велике будівництво".

Головною метою створення бренду Хортиці є розвиток острова як культурного, історичного, природного та рекреаційного комплексу. Брендинг стане обличчям острова не тільки в розрізі України, а й на світовому рівні.

Айдентика острова буде моделюватися в залежності від тематики. Вона буде дуже різноплановою і в той же час об’єднана спільною ідеєю.

"Новий брендинг острова Хортиця — це графічна подорож, що розвивається разом зі знанням людини. Чим більше ми дізнаємося про острів, тим більше острів розкривається для нас у всій своїй красі. Ми дослідили і зібрали неочевидні елементи, які приховує острів, і використали їх для нашої візуальної системи", - зазначив креативний директор агентства Bickerstaff.284 Ілля Ануфрієнко.

Остаточний символ острова Хортиця зможуть обрати запоріжці та мешканці інших міст України. Найближчим часом проводитиметься голосування. На вибір буде запропоновано дев’ять символів.

"Хортиця — це основний острів країни. Хортиця — це дійсно про якесь глибинне коріння, причому про коріння природне, і про коріння історичне, і коріння, яке дає нам перспективу в майбутньому", - сказав генеральний директор Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко.

Як відомо, в рамках "Великого будівництва" вже місяць на Хортиці триває відновлення трьох знакових об’єктів: Кургану Єдності, Музею історії запорозького козацтва та Козацького кола.

За словами заступника голови Офісу президента, координатора програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирила Тимошенка, метою "Великої реставрації" є комплексне оновлення 150-ти об’єктів культурної спадщини України за кілька років. Одним з "Магнітів України" стане Хортиця, дістатися до якої стане зручніше завдяки новим запорізьким мостам.