RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Слобожанському за програмою "Велике будівництво" з нуля зводять унікальний басейн

У Слобожанському на Дніпропетровщині зводять енергоефективний і технологічний басейн. Підрядники вже перейшли до внутрішніх оздоблювальних робіт. Басейн будують з нуля в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Корпус басейну стане частиною новозбудованого спорткомплексу та матиме такий само помаранчево-сірий дизайн.

"Інфраструктура області наповнюється новими спортивними локаціями. Реконструйовані й нові стадіони – для занять футболом та легкою атлетикою. Плавцям – басейни. Їх в області зводимо два – у Нікополі та Слобожанському", – зазначив очільник ОДА Валентин Резніченко.

Дорослий 25-метровий та дитячий 10-метровий басейни матимуть новітню систему очистки. Другий поверх басейну буде повністю з теплою підлогою.

Всередині будівлі передбачені роздягальні, душові, тренажерна зала, а також зала сухого плавання. Там буде спеціальне обладнання для відпрацювання елементів плавання на суші. Займатимуться професійні спортсмени. Зверху на третьому поверсі розташують глядацькі трибуни на 100 місць.

Робочі вже завершили штукатурні роботи та поставили майже всі вікна, крім вітражів. На даху встановили вентиляційне обладнання та систему кондиціонування. На малому басейні обладнали систему очищення й дезінфекції води та нанесли гідроізоляцію.

На першому поверсі триває облицювання підлоги і стін плиткою. Фахівці також встановлюють сантехніку та монтують підвісну стелю.

Паралельно будівельники працюють над фасадом. Незабаром планують розпочати благоустрій. Територію навколо будівлі басейну заасфальтують, висадять дерева та облаштують парковку.

"Вже стоїть черга з людей, які хочуть займатися у новозбудованому басейні. Приходять записуватися. Плануємо розробити програму з навчання школярів плаванню", – сказав директор спорткомплексу Володимир Дейнеко.

Нагадаємо, раніше заступник очільника Офісу президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що на цей рік заплановано будівництво або реконструкція 94 стадіонів, старт будівництва 19 льодових арен, реконструкція 18 спортивних інтернатів і 100 ДЮСШ.